Wat betekent en is Whois

Wat is de 'Whois' en hoe zit het met mijn privacy?

Whois is een samenvoeging van twee woorden: 'who' en 'is'. Het whois-systeem is in het leven geroepen om inzicht te krijgen in wie en wat achter een bepaalde domeinnaam zit.

Op het internet zijn diverse Whois-checks te vinden waar je kunt zien wie de eigenaar van een domeinnaam is, bij welke hostingprovider deze is ondergebracht en wanneer de domeinnaam voor het eerst geregistreerd is. Een voorbeeld van een whois-check is:  https://www.whois.net/

Tegenwoordig is het voor veel domeinnaamextensies, zoals .nl mogelijk om de gegevens van de domeinnaamhouder in de Whois te verbergen. Alphamega heeft dit voor al haar klanten, voor alle extensies waarbij dat mogelijk is, standaard zo ingesteld. Vanwege de AVG.

Check het maar eens voor jouw domeinnaam: https://www.whois.net/