Waarom staat er, als ik naar een bepaalde directory of URL surf, '403 forbidden'?

Waarom staat er, als ik naar een bepaalde directory of URL surf, '403 forbidden'?

Een 403-error betekent dat de server de bezoeker geen toestemming geeft om de inhoud van de opgevraagde url te bekijken. Dat kan aan een aantal dingen liggen, zoals het ontbreken van een index-bestand, verkeerde bestandsrechten, of een poging een CGI- of PHP-script uit te voeren terwijl de account-rechten dit niet toestaan.

Als deze rechten niet goed zijn ingesteld kan alleen de beheerder van de pagina dit probleem oplossen met behulp van een FTP-programma. Indien je bijvoorbeeld met FileZilla verbinding maakt met je account, kun je de rechten van een bestand veranderen (lees hier hoe je dat doet).