Rondleiding & Kennismaking Mijn Alphamega Dashboard

Video

[0:15] Domeinnamen staan los van de pakketten
[0:46] Navigeren met het menu en de knoppen
[0:52] Iets nieuws bestellen, alleen als er een nieuwe domeinnaam bij besteld wordt.
[1:10] Hoe je kunt Up- of Downgraden
[2:03] Overzicht van je diensten
[2:30] Je accountgegevens controleren en aanpassen
[3:00] Je Mijn Alphamega Dashboard wachtwoord aanpassen
[3:18] Gerbuikers toevoegen en rechten instellen (boekhouder/penningmeester/webmaster)
[4:40] Support en Kennisbank (FAQs)
[5:13] Algemene Voorwaarden & Verwerkersovereenkomst
[5:28] Naar de instellingen van je pakket gaan
[5:50] Email Management
[6:30] DNS Management
[6:35] Hoe je naar het Technical Controlpanel kunt gaan
[6:50] Aanvullende diensten toevoegen aan je pakket
[7:02] Facturen inzien en betalen

Hier zijn een paar tips om je wegwijs te maken in Mijn Alphamega Dashboard

1. Je kunt navigeren met het menu aan de linker kant (wat je ook in- en uit kunt klappen) en met de grote knoppen in het middenvlak.
  2. Domeinnamen worden apart weergegeven in een overzicht, omdat de looptijd daarvan kan afwijken van de looptijd van het pakket wat aan de domeinnaam gekoppeld is. Bijvoorbeeld wanneer je up- of downgradet. Er is altijd een pakket gekoppeld aan een domeinnaam. Al is het maar een parkingpakket om de domeinnaamdoorverwijzing in te stellen. Bij het pakket kun je dingen instellen zoals DNS, Email en kun je doorklikken naar het technisch controlpanel.
  3. Iets nieuws bestellen doe je eigenlijk alleen als er ook een nieuwe domeinnaam bij geregistreerd wordt (of naar Alphamega verhuist wordt). Als je iets wilt doen met een bestaande domeinnaam (die al bij ons in je dashboard staat) dan ga je naar het bijbehorende pakket en kun je up- of downgraden. Het nieuwe pakket is dan meteen actief en meteen gekoppeld aan de juiste domeinnaam.
  4. Bij je accountgegevens kun je onder meer een nieuw wachtwoord instellen (is wel verstandig om één keer te doen, omdat we het wachtwoord via email aan je toegezonden hebben). Wachtwoorden zijn versleuteld en kunnen wij niet zien. Je kunt ook de gegevens en rechten van de contactpersoon instellen en extra personen toevoegen. Dat kan handig zijn als de factuur bijvoorbeeld naar iemand anders moet dan wie de mailboxen en website beheert. Of als je je website wilt laten onderhouden door een webmaster, die hoeft de facturen bijvoorbeeld niet te ontvangen.
  5. Bij het ( ? ) kun je een supportticket aan ons sturen of onze kennisbank met veel gestelde vragen bekijken.
  6. Als je naar één van je pakketten gaat, dan kun je daar op het pakket, de domeinnaam of het tandwiel er achter klikken om dat pakket te beheren. Je komt dan in een scherm waar je ziet wanneer het pakket is aangemaakt en wanneer de volgende betaling plaats vindt. Met het submenu van dat scherm kun je naar Email Management om mailboxen aan te maken en te beheren, je kunt doorklikken naar het Technisch Controlpanel op de server om daar gedetailleerde instellingen te doen. Je kunt er de DNS instellingen zien en beheren en je kunt aanvullende diensten, zoals een EmailCoach of SSLcertificaat aan je pakket toevoegen.

BELANGRIJK

Alle facturen moeten voortaan vanuit je Dashboard betaald worden. Dat komt omdat we nu met Buckaroo werken, onze payment provider. Je moet ze dus niet meer zelf overmaken op onze bankrekening, want dan kunnen we die betaling niet automatisch verwerken.

Ook als je ons al ooit gemachtigd hebt om betalingen van je rekening af te schrijven, moet je die machtiging per product dat je bij ons hebt even opnieuw instellen. Dat is nodig omdat Buckaroo als het ware opnieuw toestemming van je nodig heeft om geld van je rekening af te mogen schrijven (wij doen dat dus niet meer zelf, maar Buckaroo doet dat namens ons).

Emails met een betaalverzoek moet je dus niet negeren, onder het motto "Ik heb Alphamega in het verleden al ooit gemachtigd". Betalen kan voor elke factuur los met iDeal (NL), Bankcontact (B), PayPal en CreditCard, maar ook doorlopend door een nieuwe machtiging in te stellen. Dat is het makkelijkste, want dan hoeft je er daarna niet meer aan te denken.