Maximale geldigheid SSL certificaten

Apple heeft begin van het jaar hierin het voortouw genomen en besloten dat hun Safari-browsers TLS-certificaten die langer geldig zijn dan 13 maanden, niet meer te accepteren. Een SSL-certificaat mag volgens Apple maximaal 398 dagen geldig zijn. ( https://support.apple.com/nl-nl/HT211025 )

Ook Google Chrome en Mozilla FireFox volgen Apple hierin. ( https://www.digicert.com/blog/1-year-public-trust-ssl-certificates/
De reden zou zijn dat de periode van misbruik korter wordt, wanneer een certificaat is gestolen. De maatregel van Apple geldt voor certificaten die worden aangevraagd na 1 september 2020. De verandering heeft dus geen betrekking op certificaten die zijn aangevraagd voor 1 september 2020.

SSL-certificaten Alphamega Hosting

Alphamega biedt per direct SSL-certificaten alleen nog per jaar aan. Alle bestaande abonnementen van 2 jaar worden omgezet naar 1 jaar. Als je een meer jaarlijks SSL certificaat had/hebt dan heb je hier een mail over gehad.

Het is vanaf nu dus niet langer mogelijk om certificaten aan te vragen met een looptijd van 2 jaar.