Een catch-all adres instellen

Kan ik een 'catch all'-emailadres ('catch to'-emailadres) instellen?

Een catch-all emailadres is een mailbox (emailadres) waar alle emailadresvarianten waar geen mailbox voor aangemaakt is, naar doorgestuurd worden.

Hier zitten veel voordelen aan. Als iemand per ongeluk een typfout maakt in het deel voor het @ dan ontvang je alsnog die email. Maar ook als iemand zelf bedenkt om een mail te sturen naar info@jouwdomeinnaam, terwijl je daar geen mailbox voor hebt gemaakt. Die komt dan gewoon binnen op het emailadres wat je instelt als catch-all.

Het nadeel is dat spammers op goed geluk een emailadres kunnen fabriceren op basis van je domeinnaam. Gelukkig zijn er spamfilters.

Het catch-all emailadres hoeft niet een emailadres te zijn wat aan je domeinnaam hangt. Dit kan eender welk emailadres zijn.

Video

Vanaf   5:19 min.

Handleiding

Hiervoor moet je even inloggen op je Technical Controlpanel.
  1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hosting, TopSite, Email)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Technical Controlpanel en dan op de knop "Klik hier om naar het Technical Control Panel (Plesk) te gaan
  5. Je wordt nu automatisch ingelogd op je Technical Controlpanel. Mocht je een loginformulier te zien krijgen, gebruik dan de gegevens welke je in het scherm er voor ziet. (Om het wachtwoord te zien moet je een extra klik uitvoeren.)
  6. Klik op "Mail"
  7. Klik op "Mail instellingen"
  8. Zet een vinkje (activeer het bolletje) bij "Doorsturen naar adres" en vul daar het emailadres in waar alle emails die naar een emailadres van je domeinnaam gestuurd worden waarvoor geen mailbox of alias is aangemaakt naartoe mogen worden gestuurd.
  9. Klik op Toepassen en je bent klaar.