Ik ben mijn ftp gegevens kwijt. Wat moet ik nu doen?

Vervelend natuurlijk, want vaak kom je hier achter als je net iets wilt gaan aanpassen/vervangen.

De basis gegevens zijn altijd hetzelfde:
FTP adres: ftp.jouwdomeinnaam.extensie
Poort: 21

Echter de login gegevens zijn natuurlijk persoonlijk.

Oplossingen

Er zijn diverse mogelijkheden, natuurlijk zijn alle opties welke je zelf kunt ondernemen het snelste.

Heb je het wachtwoord van de FTP locatie nooit aangepast?

Dan kunnen wij je de account gegevens mail opnieuw toesturen, neem hiervoor even contact op.
Vermeld in de mail even duidelijk welke inlog gegevens je kwijt bent en wij helpen je verder.

Maak een nieuwe FTP gebruiker aan

Als je nog wel in kunt loggen op Mijn Alphamega Dashboard (https://mijn.alphamega.nl/) kun je daar een extra ftp account aanmaken.
  1. Klik in het menu op Diensten en vervolgens op het pakket van de domeinnaam waarvoor je een database wilt aanmaken.
  2. Klik nu op je domeinnaam.
  3. Klik links op 'FTP Management'
  4. Vul een gewenste gebruikersnaam in en 2x hetzelfde zelf verzonnen wachtwoord (Tip voor een sterk wachtwoord: https://passwordsgenerator.net/)
  5. Bij "Home Directory" vul je niets in, behalve als je een extra gebruiker wilt aanmaken die niet overal bij mag kunnen.
  6. Klik op Opslaan

Pas bestanden aan via het Technical Controlpanel Plesk

Als je nog in kunt loggen op Mijn Alphamega Dashboard (https://mijn.alphamega.nl/) kun je daar ook doorklikken naar het Technical Controlpanel om daar bestanden te beheren.
  1. Klik in het menu op Diensten en vervolgens op het pakket van de domeinnaam waarvoor je een database wilt aanmaken.
  2. Klik nu op je domeinnaam.
  3. Klik links op 'Technical Control Panel' en vervolgens op de login knop.
  4. Eenmaal in Plesk klik je op 'Bestandsbeheer'