Hoe verwijs ik al mijn bezoekers naar de https:// versie van mijn website?

Hoe verwijs ik al mijn bezoekers naar de https:// versie van mijn website?

Wanneer er een SSL certificaat is geïnstalleerd, is jouw website bereikbaar via een beveiligde verbinding (https://).

Het kan zo zijn dat wanneer je jouw website bezoekt, dat je standaard uitkomt op http://, en niet op https://. Je zult dit dan zelf nog moeten instellen.

Afhankelijk van of je een CMS gebruikt kun je in jouw CMS aangeven dat al het verkeer via https:// dient te verlopen.
Hoe je dit doet in bijvoorbeeld WordPress lees je hier:

Heb je de website zelf gemaakt, dan kun je gebruik maken van een zogenaamd '.htaccess' bestand om dit voor elkaar te krijgen.

Wat een .htaccess bestand is, en wat het kan doen, lees je in de volgende FAQ: Waarvoor dient een .htaccess-bestand

Je weet nu hoe je en .htaccess bestand kunt maken en hoe je deze op jouw website plaatst.
De volgende code kun je in het .htaccess bestand zetten zodat al het verkeer dat binnenkomt op jouw website naar https:// gaat:
  1. RewriteEngine On
  2. RewriteCond %{HTTPS} off
  3. RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Plaats deze drie regels code in het .htaccess bestand en upload het  bestand naar jouw httpdocs map. Al het verkeer zou nu via https://  plaats moeten vinden.

(Deze methode werkt alleen via Apache. Op alle reguliere hosting servers van Alphamega Hosting kan deze methode toegepast worden.)