Hoe kan ik mijn mail ophalen via mijn telefoon?

Om email via een telefoon binnen te halen en te verzenden moet je eerst de volgende gegevens verzamelen:

- het emailadres van je mailbox (naamvandemailbox@jedomeinnaam.com/nl/be/etc)
- het wachtwoord van die mailbox

Let op: Het kan per telefoon verschillen welke gegevens je allemaal moet invullen en in welke volgorde je deze moet invullen. Voor de iPhone hebben we hier een aparte FAQ voor geschreven, deze vind je hier

Over het algemeen zul je email op de volgende manier in kunnen stellen op je smartphone: Je opent het mailprogramma waarmee je de webmail wil ophalen (of ga naar instellingen -> accounts).

Vervolgens kies je ervoor om een 'nieuw account' toe te voegen:

Account-informatie

Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen
Email: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Dashboard.

Server inkomende mail

Hostnaam: servernaam.alphamega.nl (De servernaam welke voor jouw  domeinnaam van toepassing is staat in de mail.)
Gebruikersnaam: vul het gehele emailadres hier in, bijvoorbeeld denaamvanjouwmailbox@jouwdomeinnaam.com (of .nl/.be/.etc)
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox
Servernaam: Heb je de e-mail niet meer van toen je account aangemaakt is? Dan kun je de server  ook vinden in het Mijn Alphamega Dashboard (https://mijn.alphamega.nl/clientarea/) door daar te gaan naar het betreffende pakket en klikken op "Technical Control Panel".
Achter Server staat de naam van de server. (Bijvoorbeeld: lungo.alphamega.nl)

Poort inkomende mail: (wordt meestal automatisch goed ingesteld)
Met SSL en IMAP: 993
Met SSL en POP: 995

Zonder SSL en met IMAP: 143
Zonder SSL en met POP: 110

Server uitgaande mail

Server uitgaande mail: smtp.alphamega.nl
Gebruikersnaam: Wederom je hele mail adres, bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.extensie Bij sommige mail programma's kun je aangeven: Gebruik dezelfde gegevens als voor de inkomende mail.
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Voor de connectie met de SMTP server heb je wederom een keuze:

Poort uitgaande email:
Met SSL (SSL/TLS): 465
Zonder SSL (geen of STARTTLS): 587

Nu heb je alle gegevens correct ingevuld en zou je de mail moeten kunnen ontvangen en verzenden via je telefoon.
Mocht je er na het lezen van deze FAQ er niet uit komen kun je altijd even contact opnemen met onze supportafdeling. Je staat er niet alleen voor!