Hoe kan ik een email-alias instellen?

Een email-alias is een alternatieve naam voor dezelfde mailbox. Een soort schaduw-adres. Wanneer je een email-alias instelt, kun je via één mailbox twee emailadressen gebruiken. Het emailtje dat verstuurd wordt naar de email-alias, komt zo binnen in die ene mailbox.

Voorbeeld: Je hebt een mailbox 'info@'. Je emailadres ziet er zo uit: info@jouwdomeinnaam.com .
Wanneer je nu een email-alias 'mail@' maakt via de mailbox 'info' ziet je alternatieve emailadres er zo uit mail@jouwdomeinnaam.com

Als je het zo instelt, komen zowel alle emails die aan mail@ gestuurd worden als ook alle emails die aan info@ gestuurd worden, allemaal terecht in je mailbox van info@jouwdomeinnaam.com . Op deze manier kun je meerdere emailadressen in dezelfde mailbox laten uitkomen.

Video

Vanaf 2:48 min.

Handleiding

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hostingpakket, TopSite, Emailpakket)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je de inkomende emails wilt doorsturen op "Email aliassen"
  6. Vul nu een alternatieve naam voor de mailbox in. Stel dat je mailbox 'verkoop' heet, dan zou je hier bijvoorbeeld 'sales' kunnen invullen
  7. Klik op de knop 'Add alias' als je er nog een wilt ingeven
  8. Klik op Opslaan

Een email alias lijkt veel op een emaildoorverwijzing, maar een alias is alleen een alternatieve naam voor dezelfde mailbox.

Wil je meer geavanceerde mail instellingen doen? Klik dan door naar het Technical Controlpanel (Plesk).
Zie: Email Instellingen in het Technical Controlpanel