Emailwachtwoord vergeten? Zo stel je het opnieuw in.

Je emailwachtwoord vergeten. Het kan de beste overkomen. We hebben in dat geval twee tips voor je.

1. Stel het wachtwoord voor je emailadres (mailbox) opnieuw in in het Mijn Alphamega Dashboard . Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit.

2. Ga een gratis wachtwoordmanager gebruiken. Wij zijn erg te spreken over LastPass . Super fijn. Zeker in combinatie met de browserextensie.

Wij kunnen (en mogen) vanwege de AVG geen wachtwoorden inzien, laat staan doorgeven. Die zijn dan ook allemaal encrypted (versleuteld). Het resetten daarvan is om die reden geautomatiseerd.

Video

Vanaf 1:25 min.

Handleiding

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Ga naar het product waar je de mailbox bij hebt gemaakt (Hosting, TopSite, Email)
  3. Klik op de betreffende domeinnaam om naar de instellingen te gaan
  4. Klik op Email Management. Je ziet nu een overzicht van je mailboxen (Mailboxen beheren)
  5. Klik, achter de mailbox waarvan je het wachtwoord opnieuw wilt instellen, op "Pas je wachtwoord aan"
  6. Je hoeft je oude wachtwoord NIET eerst in te geven. Want meestal is de reden dat je die juist vergeten bent. :-)
  7. Vul hier je nieuwe wachtwoord in. Gebruik een hoofdletter, een cijfer en een speciaal teken. Goed bewaren!
  8. Bevestig je wachtwoord nog een keer.
  9. Klik op "Opslaan"
  10. Ga nu naar de instellingen van het mailprogramma op de apparaten waar je normaal je email op ontvangt en pas daar het ook het wachtwoord aan naar het nieuwe wachtwoord dat je net hebt aangemaakt.

Tips
Wanneer je je wachtwoord invult in je mailprogramma of je webmail, kun je die het beste typen en NIET kopiĆ«ren-plakken . Heel vaak gaat er dan onbedoeld een spatie mee en dan lukt het dus niet. Voordat je daar dan achter bent, ben je een hoop gedoe en frustraties verder. Dus typen, niet plakken ;-)

Mijn Alphamega Dashboard wachtwoord vergeten?

1. Klik in het loginscherm op de wachtwoord vergeten link en vul het hoofdcontact-emailadres in wat bij je account hoort.
  2. Je ontvangt dan direct een email waarin we vragen of je de wachtwoordreset wilt bevestigen.
  3. Nadat je dat gedaan hebt ontvang je direct een tweede email met daarin een nieuw wachtwoord.
  4. Log daarmee in en pas direct daarna het wachtwoord aan naar een eigen verzonnen wachtwoord. Bewaar die goed, bijvoorbeeld met een wachtwoord manager zoals  LastPass
Is het hoofdcontact-emailadres niet meer in gebruik of kun je daar niet meer bij? Bel ons dan vanaf het telefoonnummer dat bij ons bekend is, zodat we voor jou een nieuw emailadres kunnen instellen. Contactgegevens vind je hier.

Het is slim om voor je dashboard-login een emailadres te gebruiken wat niet aan je domeinnaam die bij ons staat gekoppeld is. Als er dan ooit een issue is met je domein-email, kun je altijd een wachtwoord-reset aanvragen met dat andere emailadres.