Hoe kan ik het ontvangen en versturen van email instellen in mijn mailprogramma?

Hoe kan ik het ontvangen en versturen van email instellen in mijn mailprogramma?

Natuurlijk kun je ten alle tijden vanaf elk apparaat via een browser gaan naar webmail.jouwdomeinnaam (in plaats van 'jouwdomeinnaam.com' vul je natuurlijk je eigen domeinnaam in) en daar inloggen met je volledige emailadres en emailwachtwoord om je mail te lezen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om de mail in een eigen gewenst programma op te halen en/of uit te lezen.

Er zijn heel veel verschillende mail programma's en we kunnen ze hier onmogelijk allemaal bespreken. De volgende instellingen zijn echter altijd toepasbaar op de verschillende mail programma's.

Je kunt bij het instellen van de mail de keuze maken tussen ophalen via POP3 of lezen via IMAP. Bij POP3 worden de mails gedownload en standaard ook meteen van de server verwijderd, bij IMAP blijven alle mails op de server staan en kun je deze dus vanaf verschillende apparaten uitlezen. We adviseren om voor IMAP te kiezen.

Meer uitleg over POP3 en IMAP vind je op deze pagina: Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?

Account-informatie:

Naam: Vul hier de naam in zoals anderen hem te zien moeten krijgen als ze jouw mailtje ontvangen
Email: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'
Wachtwoord: Vul hier je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen bij het aanmaken van je mailbox in het Dashboard.

Server inkomende mail:

Hostnaam: servernaam.alphamega.nl (De servernaam welke voor jouw  domeinnaam van toepassing is staat in de mail.)
Gebruikersnaam: Vul hier je volledige mailadres in 'naammailbox@domeinnaam.extensie'
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox
Servernaam: Heb je de e-mail niet meer  van toen  je  account aangemaakt is? Dan kun je de server  ook vinden in het Mijn Alphamega Dashboard (https://mijn.alphamega.nl/clientarea/) door daar te gaan naar het betreffende pakket en klikken op "Technical Control Panel".
Achter Server staat de naam van de server. (Bijvoorbeeld: lungo.alphamega.nl)

In sommige mailprogramma's moet je een poort instellen voor inkomende mail via SSL. Meestal wordt dit automatisch goed ingesteld.
POP3 poort zonder SSL: 110
POP3 poort met SSL: 995
IMAP poort zonder SSL: 143
IMAP poort met SSL: 993

Instellingen Uitgaande Email

Server uitgaande mail: smtp.alphamega.nl
Gebruikersnaam: Wederom je hele mail adres, bijvoorbeeld: info@jouwdomeinnaam.extensie Bij sommige mail programma's kun je aangeven: Gebruik dezelfde gegevens als voor de inkomende mail.
Wachtwoord: Hier vul je opnieuw je wachtwoord in dat je zelf hebt verzonnen voor de mailbox

Voor de connectie met de SMTP server heb je wederom een keuze:
Poort: 587
Connection Security: STARTTLS

of

Poort: 465
Connection Security: SSL/TLS

Tegenwoordig werken nagenoeg alle mail programma's goed met de SSL verbinding en dat is natuurlijk ook het veiligste. ;-)
Hier klopt het certificaat wel omdat je hier ook verbinding maakt met onze domeinnaam en daar een geldig SSL certificaat op staat.

Succes!

En kom je er niet uit? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Email instellen in Windows Mail

(zet de video op volledig scherm)

Email Instellen Outlook Office 365

(zet de video op volledig scherm)

Email instellen in Thunderbird

(zet de video op volledig scherm)

Email instellen in Apple Mail

(zet de video op volledig scherm)